2020-06-08

Ugyanazt a pénzt hosszabb időre tudná beosztani

Olykor nehéz a pénzt jól beosztani, különösen az év első hónapjában. Black Friday, karácsony és újév – gyakran az a tendencia, hogy sokan teljesen kiürítik a pénztárcájukat. Ismét magára ismert? Akkor most a lehető legjobb helyen jár. Ebben a cikkben adunk néhány jó tippet arra, hogyan tudná gyorsan jó irányba terelni gazdasági helyzetét. Rámutatunk arra, hogyan lehet a pénzt hosszabb időre beosztani!

1. Tervezze meg az étkezését

Fogjon papírt és tollat, írjon össze egy bőséges bevásárlási listát, mielőtt lerohanná az élelmiszerboltokat. Így minimálisra csökkenti annak a lehetőségét, hogy spontán vásároljon drága dolgokat. Bónusz tipp: ne pont akkor vásároljon, amikor éhes – mindnyájan tudjuk, mi lehet ennek a vége!

2. Vásárlás leállítva

Hogy csak a tényleg szükséges dolgokra (lakbér, étel és létfenntartás) költsön pénzt, jelölje meg azokat a tételeket, amiken lehet spórolni. Megértjük, hogy ez nem mindig könnyű döntés, viszont egy hónapról van szó – pénztárcája hálás lesz ezért!

3. Hagyja autóját pihenni

Megértjük, hogy úgy érzi, kell az autó a munkához. Engedje meg nekünk, hogy még adjunk néhány tanácsot: Kerékpározzon, gyalogoljon vagy menjen busszal, ha lehetősége van rá. Ha autózunk, ezt megsínyli a környezetünk, közben pedig rengeteget költünk benzinre.

4. Éléskamra

Étkezési szükséglet magától értetődő, sok kisebb összeget folyamatosan erre fordítunk. Már beszéltünk korábban valamiről, de ejtsünk szót róla újból. Ha saját maga készíti az ebédet munkahelyére vagy az iskolába, rengeteg pénzt tud megspórolni. Mi a véleménye évi 450 000 forintról? Tudjon meg többet arról, milyen csodákra képes a saját éléskamra itt!

5. Vessünk egy pillantást a banki lehetőségekre

Nagyon hatékony mód pénzének beosztására. Mindezt azért tesszük, hogy megértse, mely költségek fölöslegesek és mely tételek nélkül lehet élni. Amikor mégis sokat költ, készítsen egy tervet annak alapján, ahogy tanulta anyagi helyzetének javítását. Win-win (győzelem!)

6. Előfizetések és szerződések

Biztosan átélt már olyat, hogy hirtelen megterhelték a számláját 4000 forinttal valamilyen tétel alapján, amiről azt se tudta micsoda. Esetleg valamilyen streaming szolgáltatás? Tippek a Shoppa Lagom-tól arra vonatkozóan, hogy fizessen elő, illetve mondjon le valamit, amit már nem használ. Nézzen utána, hogy nincs-e probléma a villamosenergia-szerződésével, esetleg egyeztesse a díjakat.

Így! Vállon veregetheti magát, már meg is tette az első lépést anyagi helyzetének javítása érdekében. Azáltal, hogy megfogadja ezeket a tanácsokat, biztosíthatjuk Önt, hogy pénze minden hónapban még tovább kitart – élhet úgy, ahogy akar és lesz is hozzá háttere. A kérdés csak az, melyik utat választja, és mit tesz a pénzével. Talán ez jó alkalom arra, hogy takarékszámláját kissé megkedvelje? Amit még tehet, próbáljon mértékletes lenni, így biztosan a legjobb történhet. Sok szerencsét!