2020-06-08

Legyen körültekintőbb, kímételetesebb pénztárcájával szemben – 5 egyszerű tipp

Most már komoly elhatározások kapujában áll. Kánikula, madárcsicsergés és a zöldellő természet arra ösztönöz minket, hogy szemléljük a világot kissé vidámabban. Talán még van idő arra, hogy a nyár csábításairól ne kelljen lemondania pénztárcája miatt? Ebben a cikkben 6 tippet adunk arra vonatkozóan, miként teheti rendbe és frissítheti fel gazdasági helyzetét.

1. Fehér gazdasági hónap

Azért, hogy fehér gazdasági hónapot mondhasson magáének, feltétel, hogy csak annyit költsön, amennyit feltétlenül szükséges, például csak lakhatásra és ételre. Azáltal, hogy így cselekszik, észrevehetően sok pénzt tud megspórolni.

2. Előfizetések és szolgáltatások

A streaming és előfizetések világában könnyen kifolyik a pénz a kezünk közül. Nézze át megrendelt szolgáltatásait és próbálja lemondani azokat, amiket nem használ napi szinten.

3. Szokásos hétköznapi kiadások

Ahol a szokásos hétköznapi kiadásokat, mint pl. ebéd, kávé, cigaretta vásárlását, általában „szerényebb” kiadásoknak tekinthetjük. Amikor azonban az év lezárására kerül sor, azt észleli, hogy összeadódva tekintélyes összeg jön ki. Másképp fogalmazva, próbálja valahogy a pénzére más módon prioritásokat megállapítani. De nehéz fontossági sorrendet meghatározni!

4. Havi megtakarítás

Talán itt az ideje, hogy elkezdjen takarékoskodni a következő nyaralásra gondolva? Azáltal, hogy így cselekszik, biztosak vagyunk abban, hogy egyre inkább tudatosan fogadja meg tanácsunkat. Határozzon meg egy összeget, amit le tud tenni minden hónapban megtakarítás címén. Amikor közeledik a nyaralás ideje, milyen jól fog jönni az összespórolt pénz és nem nehezítik filléres gondok a pihenést.

5. Biztosítások és szerződések

Manapság cégek tucatjai segítik a fogyasztókat, hogy a lehető legjobb biztosítást és különböző szerződéseket választhassák, akár díj, akár minőség tekintetében. Talán így marad idő arra is, hogy rendezze már meglevő biztosításait, kölcsöneit és szerződéseit, így sikerülhet megspórolni néhányszáz koronát.